ALTS DESIGN OFFICE (アルツ デザイン オフィス)
9 件のレビュー

甲南の家(Kounan House)

軒下の家

古くからの家の立ち並ぶ住宅地で、母屋に隣接して建てられた住宅です。

クライアントの要望の中に『“グランピングリゾート”のような空間で暮らしたい』というキーワードをもとに、日頃の生活とはちょっとちがう時間を過ごしてもらえるような空間にできないかと考えました。

グランピングは、手間を無くし、快適にアウトドアを楽しむ空間を提供してくれます。
そんなグランピングの魅力である空間を住宅に付属させることで、内部的な外部空間をつくりだしています。

テントをイメージさせる三角屋根の軒をウッドデッキまで伸ばし、軒を深くすることで、テントを張る手間を無くし、アウトドアを楽しめるような外部空間を作り出しています。
ウッドデッキへ面する壁は、ガラス張りにしているので、外部から内部まで伸びた7.0mの梁が繋がって見え、より一層、内部と外部の空間を緩やかに繋げています。
窓を開放すれば、室内にいながらもアウトドアを楽しむことができます。


窓を開け椅子やテーブルを並べるだけで、外部空間は内部的空間へと姿を変え、非日常的な空間へと導いてくれるでしょう。
非日常な空間を望んでいたクライアントにとって、非日常な場所が日常な場所へと変わっていくことにも期待しています。

A house under the eaves

This residence was built next to the main building in the area, where many old houses stand side by side.

The client's request was "I would like to have a space like the ones in the 'Glamping resort' "; and in keeping such a concept in mind, I attempted to create an area where the dweller can escape from their daily life and spend an extraordinary time.

Glamping provides visitors with a place to enjoy the outdoors comfortably and without a fuss.
By adding a space with the attractiveness of Glamping to the house, we created an external space within the house.

We extended the eaves of the triangular roof, a look which is associated with a tent, up to the wood deck and lengthened them. Thus, we successfully created a quasi-external space where the outdoors can be enjoyed without the trouble of putting up a tent.
The wall facing the wood deck is made of glass, so we added 7.0m beams extending from the outside to the inside which connected the inside and the outside even more, moderately bridging the interior and exterior space.
If you open the window, you can enjoy the outdoors while staying indoors.


If you open the windows and arrange some chairs and a table, the external space will become an internal-like space, which will help to create an extraordinary atmosphere.
I hope the client who wanted such an extraordinary space can enjoy transforming the room from an extraordinary outdoors space into an everyday living space.

※ お客様からのレビューはこちらです。
https://www.houzz.jp/viewReview/1092845/
プロジェクトの竣工年/制作年: 2017
プロジェクトの費用: 1,000万円以上3,000万円未満
国: 日本
郵便番号: 520-3322
Kounan House
保存 3 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 3 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 3 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 1 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 1 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 0 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 6 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 5 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 1 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 0 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kounan House
保存 7 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する