ALTS DESIGN OFFICE (アルツ デザイン オフィス)
9 件のレビュー

草津の家(Kusatsu House)

本計画は住宅と駐車場に囲まれた旗竿地に計画されたプロジェクト
です。 敷地は南側が開かれた土地ですがマンション駐車場に隣接するため、 建主の「プライバシーをしっかり守りたい。」という要望を考える と、建物自体を南側に開放することは望ましくありません。

そこで私たちはこの旗竿地という敷地条件から通路がそのまま建物 内に挿入されたような路地空間を造り出し、内部と外部の「間」を デザインすることで多様で豊かな空間を造り出しました。

内部空間はこの路地空間に向かって大きな開口が設けられ、 プライバシーを確保しながらも一日を通して緩やかな光を取り込み ます。またこの路地空間は内部と外部の境界を曖昧にし、奥行きの ある領域として内部空間を豊かにしてくれます。

私たちはただ単に内部と外部を別としてデザインするのではなく その内部と外部を一緒に考え、その「間」をデザインすることで ”昔ながらの日本の奥深い原風景”を現代風に再現しています。


We prepared this project for “Hatazaochi”, that means a lot whose figure is just like flag and the pole. This lot is surrounded by a condominium building and houses. There is a parking lot of a condominium building on the south side of the lot. But a house with a southern exposure is not good because the client wants to secure the privacy.

Therefore, we arranged the exclusive path extended in the inside of the house. We gave importance to design the outside space in inside space and produced diverse and interesting space.

This house built toward the alley, so the client can secure the privacy and the rooms are with natural light. Moreover, the alley blurred the boundaries between inside and outside, so the atmosphere of inside is interesting.

We didn’t separate into inside and outside of house simply, and designed the outside space in inside space. By doing so, we brought a feeling of strangeness in a good sense.



Facebook


Instagram


Twitter


Mail


Home



プロジェクトの竣工年/制作年: 2016
プロジェクトの費用: 1,000万円以上3,000万円未満
国: 日本
郵便番号: 525-0031
Kusatsu House
保存 6 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 2 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 11 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 12 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 4 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 3 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 6 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 3 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 5 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 1 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 5 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する
Kusatsu House
保存 3 回 | 質問 0 件
埋め込む質問する